Prepuna „Arena” za rođendan „Riblje čorbe”

Dvoiposatnim nastupom u prepunoj Beogradskoj areni, grupa „Riblja čorba” proslavila je 30 godina rada. Frontmen grupe Bora Đorđević u ponoć je napunio 57 godina što je bio dodatan povod za slavlje. Odličnoj atmosferi doprineli su i specijalni gosti - striptizete i žongleri.

U maksimalno popunjenoj Beogradskoj areni, rok grupa „Riblja čorba" je u subotu uveče proslavila trideseti rođendan dvoiposatnim koncertom sa specijalnim gostima - striptizetama i žonglerima.

Na koncertu su predstavljene nove pesme sa poslednjeg albuma „Minut sa njom", ali i stari hitovi „Volim, volim žene", „Dva dinara druže", „Nemoj da ideš mojom ulicom", „Gde si u ovom glupom hotelu"...

Dobra svirka u spoju sa energijom publike koja je napunila „Arenu" bio je pun pogodak, ali frontmenu grupe i poklon jer je u ponoć napunio 57 godina.

Iza muzičara, visok i širok kao cela binska konstrukcija, nalazio se pano sa omotima svih "Čorbinih" albuma koje je ilustrovao Jugoslav Vlahović.

Pri izvođenju svake pesme, reflektor bi osvetlio omot albuma na kojem se ona nalazi.

„Imao sam samostalnu izložbu svojih omota. Hvala", rekao je pred novinarima Vlahović, koji je pred početak koncerta sa sinom Jakšom izašao na scenu da fotografiše binu i omote i doživeo da mu publika skandira: „Jugo, majstore!".

„Teškim robijašima koji trpe torturu", kako je Đorđević predstavio članove benda, tokom nastupa su „pomogli" gosti.

Izvođenje hita „Volim, volim žene" sa albuma „Mrtva priroda" iz 1981. godine ulepšalo je petnaestak striptizeta iz „Kabarea Rouz".

Za vreme pesme „Minut sa njom", kraj benda je igrao profesionalni plesački par, a izvođenje „Amsterdama" bilo je propraćeno tačkom slovenačkih žonglera Blaža i Matijaža.

Regularni deo koncerta završen je pesmom „Pogledaj dom svoj, anđele" koju je Đorđević ocenio kao najbolju numeru grupe.

Udaranjem nogu o pod publika je uspela da se izbori za dodatnih 30 minuta nastupa slavljenika.

U pauzi pored poslednji, treći bis, Đorđević je na binu izveo mladića i devojku koji su odlučili da tom prilikom izmenjaju burme i vere se, što je bilo propraćeno burnim klicanjem publike.

Koncert je završen nekoliko minuta pred ponoć, izvođenjem pesme „Dobro jutro" u nešto drugačijem aranžmanu.

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare posle koncerta, „Riblja čorba" će pred novosadskom publikom svirati 26. novembra u hali „Spens".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво