Luz Kasal: Nastup u Srbiji je prilika da se prikažem kao kompletna osoba

Jedan od najznačajnijih svetskih vokala, španska zvezda Luz Kasal, održaće večeras koncert u Centru „Sava“ u okviru 17. „Gitar art festivala“.

Луз Касал: Наступ у Србији је прилика да се прикажем као комплетна особа Луз Касал: Наступ у Србији је прилика да се прикажем као комплетна особа

Poznata srpskoj publici prvenstveno po numerama Piensa en mi i Un ano de amor iz filma Visoke potpetice Pedra Almodavara, ali i po pesmi Madrugas iz drugog dela filma Montevideo, vidimo se Dragana Bjelogrlića, Kasal je za večerašnji nastup najavila putovanje kroz 13 albuma koliko ih je snimila.

Kasalova je na konferenciji za novinare rekla da će pred beogradskom publikom izvesti najreprezentativnije numere iz svoje bogate karijere duge više od tri decenije.

U izjavi za RTS, istakla je sledeće: „Nastup u Srbiji, u Beogradu je prilika da se prikažem kao kompletna osoba, kao odgovorna ali i kao emotivna osoba. I da te svoje emocije prenesem publici kroz emociju. Svaka pesma je na svoj način, kao jedan svemir, kao jedan svet. Ja ne pevam sve pesme na isti način, već prenosim emociju koju sadrži pesma“.

Na koncertu, koji će biti prožet gitarskim deonicama, specijalno pripremljenim za ovu priliku, Kasalovu će pratiti kvintet koji čine Huan Kero (gitara), Horhe F. Ojea (gitara), Pedro Oteo (bas), Tino Di Geraldo (bubnjevi) i Francisko Rubio (klavir).

Luz Kasal jedna je od najpriznatijih španskih umetnica sa albumima prodatih u više od pet miliona primeraka uz brojna kompilacijska izdanja.

Publika širom sveta je prepoznaje hitovima A contraluz, Como la flor prometida i Un mar de confianza uz čuvene numere Mi confianza, Historia de un amor, Se Feliz ili Negra Sombra iz Oskarom nagrađenog filma Mar adentro reditelja Alehandra Amenabara.

Opus čuvenih filmskih pesama zaokružila je naslovnom numerom filma Začarana šuma, za koju je osvojila i prestižnu Goja nagradu.

Pored brojnih priznanja u Španiji, te uručenih zlatnih ključeva Madrida i Pariza, Kasalova je dobila i specijalnu nagradu Gremi za životno delo, kao i prestižni francuski Orden umetnosti i književnosti.

Pobedu nad rakom dojke obeležila je veoma intimnim albumom Vida Toxica (2007) inspirisanim teškim hemoterapijama i po sopstvenom priznanju, često bezizlaznim stanjima iz kojih se na svetsku scenu vratila snažnija nego ikad.

Samo tri godine kasnije ponovo joj je dijagnostikovan rak sa kojim se ponovo izborila i pobedila 2012. godine vrativši se na scenu sa tri nove pesme i kompilacijom džez numera Un ramo de rosas.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара