Читај ми!

Bijonse plagirala romsku pesmu?

Mađarska pevačica romskog porekla Monika Juhaz Micura tužila je američku pevačicu Bijonse da je u svom hitu "Drunk in Love" plagirala deo njene pesme „Bajba, Bajba Pelem“.

Svetski hit američke pevačice, nominovan za prestižnu nagradu Gremi, počinje muzičkom temom od 40 sekundi karakterističnom za folklor istočne Evrope.

Monika Juhaz Micura, čije je umetničko ime Micu, tvrdi da je ta tema preuzeta iz njene pesme iz 1995. godine Bajba, Bajba Pelem koju joj je u nasledstvo ostavila njena baka.

Ona objašnjava da je to tradicionalna romska pesma koja govori o „beznađu kada nije moguće bilo kome verovati, osim svojoj majci ili Bogu“. Micura tvrdi da autori Drunk in Love - Bijonse i njen muž Džej Zi - nisu tražili dozvolu za preuzimanje teme iz te pesme. 

Micura u tužbi ne precizira koliko obeštećenje namerava da traži, ali govori o duševnom bolu, pošto je njen glas iskorišćen u 29 odsto planetarnog hita.

Album Bijonse, u koji je uvrštena pesma Drunk in Love, prodat je u pet miliona primeraka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво