Читај ми!

Emilija Đonin predstavljaće Srbiju na Dečjoj Evroviziji

Na predstojećoj „Dečjoj pesmi Evrovizije“ na Malti, Srbiju će predstavljati mlada i talentovana Emilija Đonin, 14-godišnja Vrščanka, sa kompozicijom „Svet u mojim očima“.

Emilija Đonin je i komponovala ovu pesmu zajedno sa Draganom Ilićem. Tekst pesme Svet u mojim očima napisao je renomirani muzičar Nikola Čuturilo, dok je za aranžman i produkciju pesme bio zadužen Dušan Alagić.

Pesma koja će predstavljati Srbiju na Malti, Svet u mojim očima, govori o ljubavnim sanjarenjima mlade osobe koja se pita: „Da li si ti dečak iz mog sna, il' samo sanjarim ja...“

„Veoma sam srećna i uzbuđena, ipak velika je čast nastupati i predstavljati Srbiju na 'Dečjem Evrosongu' i veoma sam zadovoljna“, rekla je Emilija tokom predstavljanja u Jutarnjem programu RTS-a.

„Sve se to dosta brzo odvijalo, ali nešto što volite ne pada vam teško. Bilo je stvarno divno, Dragan Ilić je divno iskomponovao tu pesmu, Alagić je uradio dobar aranžman, kao i Čuturilo tekst, tako da sve zajedno, uz moj mali doprinos, to je ispalo baš super“, istakla je u svom prvom intervjuu.

Mlada Vrščanka je takođe objasnila da neće biti koreografije, već će u prvom delu pesme svirati klavir, a onda ustati i nastaviti da peva.

„Svi me puno podržavaju, srećni su i zadovoljni, radujemo se zajedno i bitno mi je da imam podršku od ljudi koji mi znače.“

Emilija Đonin je rođena 18. avgusta 2000. godine u Vršcu. U isto vreme pohađa osmi razred Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i drugi razred Srednje muzičke škole „Josif Marinković“ u Vršcu.

Pevanjem je počela da se bavi u detinjstvu i bila je učesnik mnogobrojnih festivala širom Srbije.

Šira javnost je upoznaje 2011. godine kada je u konkurenciji mnogo starijih učesnika zauzela odlično drugo mesto na takmičenju „Ja imam talenat“.

Preko noći postala je idol mladima, posebno u rodnom Vršcu, a o njenom uspehu mnogo se pričalo i pisalo u domaćim medijima. Od tada je učestvovala u revijalnim programima mnogih festivala, a poznata je po učešću na mnogim humanitarnim priredbama i u zemlji i u inostranstvu.

Učestvovala je u realizaciji spota za ekološki spas planete „Čudo“, gde su bila uključena najpoznatija imena domaće pop muzike.

Učešće na predstojećem „Dečjem Evrosongu“ kruna je njenog dosadašnjeg stvaralaštva.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво