Srbija ponovo na „Dečjoj Pesmi Evrovizije“!

Posle tri godine pauze, Srbija se vraća na „Dečju Pesmu Evrovizije“. Radio-televizija Srbije potvrđuje da će ove godine imati predstavnika na 12. „Dečjem Evrosongu“, koji će biti održan na Malti. Način izbora srpskog predstavnika biće naknadno objavljen.

Poslednji predstavnik naše zemlje 2010. godine bila je Sonja Škorić, koja je Srbiji donela sjajno treće mesto, što je i naš najbolji rezultat do sada.

Isti rezultat, treće mesto, ostvarila je i Nevena Božović 2007. godine, i ta godina je, zahvaljujući pobedi Marije Šerifović na „Pesmi Evrovizije“, ostala zabeležena kao najuspešnija evrovizijska godina u istoriji učešća Srbije na „Evrosongu“ do sada.

Nadamo se da će i ovogodišnji predstavnici Srbije nastaviti tradiciju dobrih plasmana i uspešnih predstavljanja naše zemlje na tom prestižnom muzičkom takmičenju.

Ovogodišnja „Dečja Pesma Evrovizije“ održaće se 15. novembra 2014. godine na Malti, pod sloganom „Zajedno (Together).

Osim Srbije, učešće je potvrdilo još 11 zemalja: Jermenija, Belorusija, Bugarska, Kipar, Gruzija, Italija, Crna Gora, Holandija, Rusija, Švedska i Ukrajina.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво