Zlatni platan Ani Sofrenović i Voji Brajoviću, počeo festival u Trebinju

Dodelom nagrada Zlatni platan glumcima Ani Sofrenović i Vojislavu Brajoviću za izuzetan doprinos evro-mediteranskom filmu u Trebinju je počeo osmi Festival mediteranskog i evropskog filma. Do 12. avgusta, biće prikazano 20 filmova, a sve projekcije su besplatne.

Glumac Vojislav Brajović rekao je da mu dodeljena nagrada prija, da je to najbolja plata svakom da zna da nije radio uzalud, a posebno ga raduje što je u Trebinju uprkos epidemiji virusa korona.

Sofrenovićeva je navela da je prvi put u Trebinju, i da je ovo jedan od retkih festivala koji je uspeo da se održi u ovoj situaciji.

„Mnogo je straha, nepredvidivosti, ljudi su u nekom posebnom stanju i drago mi je da imaju želju da vide nas glumce i dođu na Festival, da nekako pokušavamo da taj normalni život čuvamo što bolje možemo“, rekla je Ana Sofrenović.

Osmi Festival mediteranskog i evropskog filma otvorila je glumica Nataša Ninković koja je istakla da su umetnost i film kao njen deo, obično svedočanstvo nekog vremena, slika nekog društva.

Tokom festivala, koji će trajati do 12. avgusta, biće prikazano 20 filmova.

Projekcije filmova su zbog epidemiološke situacije na tri lokacije, a festival se održava pod sloganom „Nova energija“, a u pratećem programu u Kulturnom centru u Trebinju otvorena je  izložba Faktastika u saradnji sa Modernom galerijom Valjevo.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво