Ammar Mešić: Snimanje „Igre prestola“ je kao švajcarski sat

Osma i poslednja sezona do sada najskuplje, najgledanije, najnagrađivanije i najviše „piratizovane“ televizijske serije „Igra prestola“, posle prošlonedeljne premijere prve epizode, potvrdila je da je, do sada, bez premca. Procenjuje se da je uz male ekrane bilo više od milijardu ljudi. Pažnju domaće publike privukla je vest da ćemo u njoj videti i jedno naše lice, mladog glumca Ammara Mešića.

Pre četiri godine Ammar je bio na kastingu za seriju. Najpre je poslao slike i biografiju. Kada je odabran za poziciju statiste sa zadatkom, pozvan je na snimanje u Dubrovnik. 

„Cela ta organizacija na snimanju je kao švajcarski sat. Bukvalno se iz minuta u minut znalo ko je na šminkanju, ko je na presvlačenju, ko odlazi na set“, rekao je Mešić gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Dodao je da je korektan i profesionalan odnos prema svim učesnicima na setu njegov najveći utisak sa snimanja.

„Čak su me i zamolili, da li mogu da me ošišaju. Ja sam rekao – naravno, nikakav problem. Rekli su i da ne brinem i da će to biti dodatno plaćeno“, kroz osmeh priča glumac.

Mešić u seriji igra pripadnika grupe Vrapci. U sceni poznatoj kao „Šejm, šejm, šejm“, stajao je u prvoj koloni.

„Kraljica Sersei kreće niz ulicu, obučena, i pitali smo se zašto nije naga. Pola sata, sat nakon toga, snimamo opet i vidimo kraljicu koja je naga. Ona prolazi, mi joj govorimo replike, gađamo je paradajzom i kupusom, onda mi je kolega rekao da je to dublerka. Njih dve su toliko iste! To mi je bilo zanimljivo“, ispričao je Mešić.

Za glumce koji tumače glavne likove u seriji, Mešić navodi da su „super“, iako se, kako kaže, za njih misli da su uobraženi.

„Potpuno su normalni. Čak i kad smo jeli, jeli smo svi zajedno, oni su šetali među nama. Jedino nam je bilo zabranjeno fotografisanje, tako da sam ja svoje fotografije objavio tek kad je epizoda izašla“, kaže mladi glumac.

Mešić je inače završio Akademiju umetnosti u Nišu, u klasi Irfana Mensura. Predstava Isidora Dankan Narodnog pozorišta u Nišu, u kojoj glumi, najdraža mu je. Glumio je i u serijama Santa Maria della Salute, Vojna akademija...

Posebno su mu drage predstave namenjene deci.

„Bavim se i amaterskom režijom u Domu kulture u Prijepolju, odakle sam. Ono što bih voleo je da napravim dečji amaterski repertoar u Prijepolju. Pokušavam već tri godine. Ide malo teže, ali važno je da deca odmalena steknu naviku da posećuju kulturne ustanove“, rekao je Ammar.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво