Na Festu četiri filma koja su dobila Oskara

Ostvarenje „Zelena knjiga“ Pitera Farelija apsolutni je pobednik ovogodišnje dodele Oskara sa tri osvojene statuete, a to ostvarenje srpska publika će imati priliku da pogleda 27. februara u Centru „Sava“, u okviru 47. Festa.

Zelena knjiga proglašena je najboljim filmom na 91. dodeli priznanja Američke filmske akademije, Piter Fareli odneo je nagradu za najbolji originalni scenario (uz Nika Valjelongu i Brajana Karija), a Maheršala Ali trijumfovao je u kategoriji najboljeg sporednog glumca kao Don Širli, legendarni pijanista koji sa svojim neotesanim vozačem iz Bronksa kreće na turneju po američkom jugu.

Film će na Festu imati četiri projekcije: 27. februara u 19 sati u Centru „Sava“, 28. februara u 17.30 u „Sinepleksu“ u „Ušću“, 2. marta u 18 časova u „Sinepleksu“ u „Delta sitiju“ i 3. marta u 15 sati u bioskopu „Fontana“.

Olivija Kolman nagrađena je kao najbolja glumica zahvaljujući roli u filmu Miljenica, koji je otvorio ovogodišnji Fest, a ostvarenje Jorgosa Lantimosa biće prikazano danas od 19.30 bioskopu „Sinegrand – Kapitol park Rakovica“.

Redžina King osvojila je Oskara za najbolju sporednu glumicu u filmu Šapat ulice Berija Dženkisa, u kome tumači majku glavne junakinje koja se bori da oslobodi svog nepravedno zatočenog verenika.

Ovaj film će na programu Festa biti danas u 17.30 u „Sinepleksu“ u „Ušću“, 26. februara u 19.30 u Jugoslovenskoj kinoteci, 28. februara u 19.30 u „Sinegrand – Kapitol park Rakovica“.

Film Čovek iz senke (Vice) nagrađen je Oskarom za najbolju šminku.

Ovo ostvarenje govori o usponu Dika Čejnija do mesta potpredsednika Amerike i jednog od najmoćnijih ljudi sveta, a srpska publika će moći da ga pogleda danas u 19 sati u Centru „Sava“, 26. februara u 14.30 u Jugoslovenskoj kinoteci, 27. februara u 19 časova u „Fontani“ i 28. februara u 19 sati u „Sinepleksu“ u „Ušću“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи