Biković za RTS: Šokiran sam i iznenađen zbog odlikovanja

Sve je počelo sa filmom „Sunčanica“ Nikite Mihalkova, a epilog će dobiti 4. novembra u Kremlju. Tog dana predsednik Rusije Vladimir Putin uručiće Puškinovu medalju Milošu Bikoviću. Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, srpski glumac govorio je o tom odlikovanju, filmu „Južni vetar“ i njegovoj današnjoj premijeri, karijeri...

Vest o tome da mu je dodeljeno najviše rusko državno odlikovanje iz oblasti kulture, Puškinovu medalju, te da će mu je uručiti ruski predsednik, iznenadila je Miloša Bikovića.

„Prvi utisak je šok i iznenađenje. Nisam očekivao jer sam, ako ne najmlađi, jedan od najmlađih ljudi koji su dobili tu nagradu. To je jedna od dve takve nagrade koje se u Rusiji dodeljuju“, objasnio je glumac.

Govoreći o svom uspehu u ruskoj kinematografiji, Biković je kao moguće razloge naveo slične mentalitete, ali i humor koji neguju ruski i srpski narod.

Najavljujući film Južni vetar, čija premijera je večeras u Beogradu, srpski umetnik ocenio je da pred publiku stiže hit, odnosno odlično ostvarenje u kojem i on i Dragan Bjelogrlić igraju „loše momke“, a da su svi članovi glumačke ekipe ostvarili odlične uloge. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво