Belučijeva: Ljubav je potrebna da bismo preživeli u ovakvom svetu

Ljubav je nam je svima potrebna da bismo uspeli da preživimo u svetu kakav je danas, otkrila je „Tanjugu“ svetska filmska zvezda Monika Beluči.

Белучијева: Љубав је потребна да бисмо преживели у оваквом свету Белучијева: Љубав је потребна да бисмо преживели у оваквом свету

Italijanska glumica je i protagonistkinja filma Na mlečnom putu Emira Kusturice, koji je sinoć prikazan u Centru „Sava“ na otvaranju 45. Festa.

Lepa i decentna, poput istinskih zvezda, Belučijeva je dočekala ekipu Tanjuga u svom hotelskom apartmanu u „Kraun plazi“.

Otkriva da joj je izuzetna čast što je film u kojem igra u programu tako važnog filmskog festivala, kakav je Fest.

„Bilo je božanstveno otvaranje festivala sinoć u Centru 'Sava'. Sva ta ljubav i pažnja ljudi koji došli da vide film Na mlečnom putu Emira Kusturice veoma mi je prijala“, istakla je na početku razgovora Monika Beluči.

Na konstataciju da je film Na mlečnom putu poetska ljubavna priča, Belučijeva navodi da je imala sreću da sarađuje sa ekipom Emira Kusturice.

„Ljubav je nam je svima potrebna da bi uspeli da preživimo u svetu kakav je danas. Ljubav delimo sa porodicom, sa decom, ako je sreće kao što je u mom slučaju, radimo posao koji volimo. Ljubav je sve. Srećna sam što je Emir Kusturica napravio film o ljubavi, jer je to poruka nade upućena svima“, smatra Belučijeva.

Za italijansku glumicu specifičnost filma Na mlečnom putu zapravo leži u ljubavnoj priči između dvoje odraslih osoba.

„Likovi koje ja i Kusturica igramo u filmu nemaju šta da izgube. Već su sve izgubili u ratu u momentu kada se sreću. Bez obzira na takve okolnosti između njih se rađa magija. To je poruka za sve ljude koji su posumnjali da im se dobro više ikada može desiti u životu“, istakla je glumica.

Otkrila je da je mnogo naučila od Kusturice u procesu nastajanja filma Na mlečnom putu.

„Emir je za mene mnogo više od reditelja. On je svestran umetnik producent, muzičar, pisac, glumac... Bio je veliki izazov za mene da učestvujem u snimanju njegovog filma. Naučio me je mnogim tajnama glumačkog zanata i iskustvo snimanja filma sa njim je u mnogome unapredilo moj umetnički izraz“, kaže Monika.

Za italijansku glumicu mnogi tvrde da je najlepša žena sa Mediterana svih vremena. Uz osmeh, ona odbija da komentariše takve komplimente.

„Jako je teško da govorimo i sudimo o sebi. Kao glumica, srećna sam što imam priliku da sarađujem sa vrhunskim rediteljima kao što je Sem Mendez ili Emir Kusturica. Zanima me umetnički izraz i srećna sam što imam priliku za to“, zaključuje Belučijeva.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво