Monika Beluči otvorila Fest

Zvezda Kusturičinog filma „Na mlečnom putu“ Monika Beluči otvorila je 45. Fest. Do 5. marta će na najvećoj srpskoj filmskoj smotri premijerno biti prikazano čak 95 filmova.

Моника Белучи отворила Фест Моника Белучи отворила Фест

Prizor sa venecijanskog festivala, gde je film Na mlečnom putu u kasno leto prošle godine imao svetsku premijeru, ponovio se i na beogradskom Festu.

Glumačka zvezda Monika Beluči i dvostruki kanski pobednik Emir Kusturica bili su ponovo zajedno na crvenom tepihu, uoči svečane srpske premijere filma Na mlečnom putu.

„Dragi Beograde, festival je otvoren“, reči su kojima je na srpskom jeziku u Velikoj dvorani Centra „Sava“ slavna glumica otvorila Fest.

Belučijeva je pre projekcije filma Na mlečnom putu Emira Kusturice, izrazila zadovoljstvo što je provela četiri godine u Srbiji radeći sa izuzetnim rediteljem Kusturicom, što je bilo za nju neverovatno iskustvo.

Ona je, potom na engleskom, zahvalila Srbiji na ljubavi, toploj atmosferi i lepoti na koje je naišla tokom svog boravka i snimanja filma.

Prethodno su dodeljene nagrada „Beogradski pobednik“ srpskom glumcu i reditelju Ljubiši Samardžiću za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti i španskom reditelju Karlosu Sauri za dosadašnje stvaralaštvo.

Sauri, velikom majstoru lepote formi, koji je pod Frankovom vlašću snimao politički angažovane filmove i postao i ostao jedan od najcenjenijih filmskih majstora, nagradu „Beogradski pobednik“ uručio je umetnički direktor Festivala Jugoslav Pantelić.

„Izvinite što ne govorim srpski jezik. To je veoma lep jezik, ali i težak“, rekao je Saura.

I ne pamti se u skorijoj istoriji Festa da je za svečano otvaranje vladalo toliko interesovanje publike. Karte za taj film rasprodate su za samo jedan dan.

Osim Belučijeve, koja je i najveća atrakcija 45. Festa, uoči svečanog otvaranja crvenim tepihom prodefilovali su Sloboda Mićalović i ostali članovi ekipe filma Na mlečnom putu, predstavnici javnog i političkog života, članovi žirija takmičarskih programa Festa, između ostalih Sergej Trifunović, Srdan Golubović, reditelj Dalibor Matanić i glumica Ksenija Marinković iz Hrvatske, Miroslav Momčilović, Slobodan Skerlić i drugi.

Ekipa filma Na mlečnom putu predstavila se danas na konferenciji za novinare u Skupštini grada, za koju je vladalo veliko interesovanje, najviše zbog prisustva čuvene zvezde evropskog i svetskog filma.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи