„Dnevnik mašinovođe“ nastavlja bogat festivalski život

Srpski kandidat za Oskara biće prikazan 28. septembra na smotri "Raindance Film Festival", gde će se ostvarenje scenariste i reditelja Miloša Radovića, naći među 10 filmova u zvaničnom, internacionalnom takmičarskom programu prestižnog festivala koji se održava u Londonu od 21. septembra do 2. oktobra.

Ulaskom u takmičarski program "Raindance Film Festival"-a, film Dnevnik mašinovođe ravnopravno konkuriše za nagrade najbolji film, najbolji reditelj, najbolji scenario, nabolji i glumac i najbolja glumica.

Nakon toga festivalski život film nastavlja na Varšavskom festivalu, koji se održava od 7. do 16. oktobra u programu nezavisnih, autorskih filmova Slobodni duh, a zatim sledi projekcija na Festivalu u Stokholmu, koji se održava od 9. do 20. novembra, gde će se srpski film takmičiti za glavnu nagradu Brozanog konja i nagradu publike.

U međuvremenu publika će moći da vidi ostvarenje Miloša Radovića i na jubilarnom 40. izdanju Sao Paulo internešenel film festivala, koji se održava od 20. oktobra do 2. novembra.

Dnevnik mašinovođe sa Lazarom Ristovskim u dvostrukoj ulozi, glumca i producenta, biće prikazan i na najvećem filmskom festivalu u Austriji na kome se prikaže oko 300 ostvarenja. Svake godine festival u Beču, koji se održava od 20. oktobra do 2. novembra poseti oko 100.000 gledalaca.

Srpski kandidat za Oskara biće prikazan i na prestižnom ARPA film festivalu, ujedno najvećem festivalu nezavisnog filma u srcu Holivuda, 5. novembra u glavnom programu, kada će se takmičiti u konkurenciji za najbolji film.

U filmu Dnevnik mašnovođe glavne uloge poverene su Lazaru Ristovskom, Petru Koraću, Mirjani Karanović, Jasmini Đuričić, Mladenu Neleviću...

Film je na repertoaru bioskopa širom Srbije od premijere održane u Centru „Sava“ 14. septembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво