Читај ми!

Provokativno i kontroverzno

Četvrti dan Festa obeležiće kontroverzno ostvarenje Pola Tomasa Andersona „Master“ i Soderbergov provokativni „Vreli Majk“. Projekcije će imati i „Kao neko zaljubljen“, „Orlovi“, „Devica Margarida“, „Četiri sunca“.

U glavnom programu 41. Festa večeras će u Centru „Sava" biti prikazan američki film Master, koji je izazvao veliku pažnju u svetu i kontroverzne reakcije, jer njegov sadržaj podseća na istorijat i principe sajentologije.

Autor Pol Tomas Anderson dobio je prošle jeseni u Veneciji Srebrnog lava za režiju, kao i nagradu novinara i kritičara Fipresci, a priznanja za najbolje glumce na istom festivalu osvojili su Hoakin Finiks i Filip Sejmur Hofman.

Osim njih, važne uloge igraju Ejmi Adams i Lora Dern.

Anderson je pisao i scenario. Glavni lik Fredi, po povratku iz Drugog svetskog rata, posle niza nervnih slomova, pokušava da se prilagodi poratnom društvu.

Budućnost mu je neizvesna sve dok ne sretne Lankastera Doda, harizmatičnog vođu filozofskog pokreta koji se bavi vežbama za emocionalno čišćenje.

U kasnom večernjem terminu u Centru „Sava" biće prikazan provokativni film Stivena Soderberga Vreli Majk (Magic Mike) o uspešnom dizajneru koji noću postaje zvezda striptiz kluba i miljenik dama.

Uloge igraju Metju Mekonahi, Čening Tejtum, Aleks Petifer, Kodi Horn.

Tokom poslepodneva, u okviru ciklusa Panorama svetskog filma, projekciju će imati novo ostvarenje slavnog iranskog reditelja i scenariste Abasa Kjarostamija Kao neko zaljubljen.

Film je snimljen u francusko-japanskoj koprodukciji i priča o neobičnom poznanstvu starijeg čoveka i mlade žene u Tokiju.

U dnevnim terminima u Centru „Sava" repriziraju se dva holivudska filma - komedija U dobru i u zlu Dejvida O. Rasela i istorijska drama Linkoln Stivena Spilberga.

Projekcije različitih programa Festa održavaju se od podneva do ponoći u Domu omladine i Dvorani kulturnog centra (DKC), a popodne i uveče i u bioskopu „Fontana".

U takmičarskom programu Evropa van Evrope večeras u DKC-u učestvuje izraelski film Orlovi čiji je reditelj Dror Sabo.

Prateći program u Muzeju kinoteke, omaž počasnom gostu Festa Majklu Medsenu nastavlja se projekcijama filmova u kojima je igrao zapažene uloge - Doni Brasko Majka Njuela i Kil Bil 2 Kventina Tarantina. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво