RTS Nauka – sve tajne nauke i futurologije

Počeo je sa radom novi specijalizovani kanal Radio-televizije Srbije – RTS Nauka. Koja su naučna otkrića savremenog doba, kakav je svet sutrašnjice, ko su naši genijalci? Najnoviji specijalizovani kanal Radio-televizije Srbije – RTS Nauka, vodi vas u čarobni svet znanja.

Od nanotehnologije do misterija kosmosa, od tajni neurona do dometa veštačke inteligencije, od arheologije do savremenih tehnologija gradnje, inovativnog stvaralaštva i futurologije. I sve to kroz emisije sopstvene proizvodnje kao i najkvalitetnije sadržaje domaćih i svetskih produkcija iz različitih naučnih oblasti.

Kroz aktuelne emisije domaće proizvodnje, koje se premijerno emituju na kanalu RTS Nauka, gledaoci će imati priliku da pre svih drugih budu informisani o korisnim i zanimljivim naučnim vestima i dostignućima naših mladih stručnjaka i naučnika posredstvom mreže dopisnika iz Srbije, regiona i srpskih zajednica širom sveta. 

Mladi, talentovani i radoznali saradnici, studenti završnih godina osnovnih i master studija društvenih i prirodnih nauka svojim idejama učestvovaće u razvoju naučno-obrazovnog i zabavnog kontakt programa kanala RTS Nauka.

TV formati koje vam ovaj specijalizovani naučni kanal nudi kreću se od kratkih informativnih formi, preko istraživačkih, dokumentarnih, edukativnih emisija i serijala, direktnih prenosa važnih događaja, prezentacija i skupova, studijskih debatnih i magazinskih emisija, do zabavnih formata, kvizova, animiranih edukativnih formi i igranih serijskih i filmskih programa.

Već u prvoj nedelji emitovanja, gledaćemo spektakularne serijale poput „Sveta sutrašnjice“, čija prva epizoda „Umreženi čovek“ govori o tome kako da predvidimo greške i zamke lagodnog života koji nam donose tehnološka dostignuća (ponedeljkom u 15 sati).

Serijal „Razotkrivanje kosmosa“, u prvoj epizodi koja se zove „Vanzemaljski svetovi“,(ponedeljkom u 17 sati) bavi se jednim od najvažnijih pitanja koje su ljudi oduvek postavljali – jesmo li sami u svemiru.

Šta je „Hitna pomoć za pingvine“, saznaćemo kroz priču o jednoj od najzanimljivijih životinjskih vrsta na svetu – magarećim afričkim pingvinima, koji žive na divljoj obali jugozapadne Afrike (utorkom u 17 sati), a pogledaćemo i prvu epizodu igrane serije „Škola za genijalce“, koja kroz priče o nestašlucima i avanturama dece u jednoj neobičnoj školi govori o načinima za sticanje znanja, druženje i odrastanje (sredom u 16 sati).

Specijalizovani TV kanal RTS Nauka se emituje u HD tehnologiji i dostupan je korisnicima RTS Planete i MTS TV paketa Telekoma Srbija.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво