Читај ми!

Odgovori lekara, 23. 7. 2014.

Lekari Doma zdravlja „Savski venac“, Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i Vojnomedicinske akademije i danas odgovaraju na Vaša pitanja.

Pitajte lekare: saveti.lekara@rts.rs

Pitanje: Da li smem da radim ako sam dobio dijagnozu Herpes Zoster?

Odgovor: Procenu privremene sprečenosti za rad vrši Vaš lekar i specijalista odgovarajuće specijalizacije na osnovu kliničke slike i opšteg stanja. Lekar će uzeti u obzir i Vaše radno mesto i Vaše stanje i potencijalnu mogućnost komplikacija bolesti.

Treba imati u vidu da možete preneti virus drugim osobama ako su plikovi otvoreni, a novorođenčad i osobe sa značajno oslabljenim imunitetom imaju veliki rizik da dobiju ovče boginje od osobe koja ima herpes zoster. (Dr Snežana Kalabić, DZ „Savski venac“)

Pitanje: U medijima se kroz reklamu nudi najnovija dijagnostička metoda koja se zove „Magnetno kvantna analiza tela sa 34 parametra“. Koliko je zaista nova ova dijagnostička metoda i da li zaista ima vrednosti koje joj se pripisuje? Prema reklami nisu potrebni nikakvi drugi pregledi, jer je ova metoda u stanju sve da otrkije. (D.P)

Odgovor: Baš kao što ste i rekli, informacije o ovoj dijagnostičkoj metodi dobili ste preko reklame u medijima. Moj savet je da se za detaljna objašnjenja o ovoj metodi obratite upravo onima koji se bave ovom vrstom dijagnostike, dakle, lekarima koji su svoja znanja usavršavali iz oblasti kvantne medicine.  

Aparat koji se koristi u ovoj metodi koristi tehnologiju kvantne medicine, odnosno aparat koristi magnetnu rezonancu i merenje frekvenci elektromagnetnih impulsa tela. Ono što treba da znate je da ne postoji suverena dijagnostička metoda, koja bi zamenila sve dijagnostičke procedure koje koristi konvencionalna medicina. (Dr Milica Mugoša, DZ „Savski venac“)

Pitajte lekare: saveti.lekara@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво