Читај ми!

Odgovori lekara, 26. 3. 2014.

Lekari Doma zdravlja „Savski venac“, Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i Vojnomedicinske akademije sredom i subotom rešavaju Vaše zdravstvene nedoumice. Ove subote to su učinili lekari Doma zdravlja „Savski venac“.

Pitajte lekare: saveti.lekara@rts.rs

Savet srede: U naredna dva dana svratite do Doma omladine u Beogradu, gde se održava Prolećni festival zdravlja. Na manifestaciji će učestvovati: domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri, etno sela, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom.

Javnosti će se na četiri nivoa predstaviti više od 70 izlagača, predavanja obuhvataju više od 60 tema vezanih za zdravlje i zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.500 ljudi. Ulaz na festival je besplatan.

Poseban doprinos dao je i RTS koji tradicionalno sa listom „Politika“ ima zdravstveni kutak.

Pitanje: Od meseca novembra prošle godine imam probleme, a javili su se jer sam na poslu morala da slažem papire na kojima su sitna slova. Oči su me peckale.

Izabrani lekar me je lečio od konjuktivitisa. Ostali su problemi i posle lečenja. Ne mogu dugo da radim na računaru, da čitam i pišem. Osećam bol u čelu, glavi, smetaju mi sitna slova prilikom čitanja i pisanja. Da li ima rešenja?

Odgovor: Potrebno je da se javite oftalmologu, koji će utvrditi uzrok Vaših tegoba i dati predlog daljeg lečenja. Do odlaska kod oftalmologa počnite sa korišćenjem veštačkih suza. (Dr Sanda Mrđa, DZ „Savski venac“)

Pitanje: Radila sam analizu krvi. Da li možete da mi kažete kakvi su mi rezultati? (Glukoza 5,4 ref. vred. 4,1-5,9; Insulin 46,1 ref. vred. 17,8-173,0; C-PEP 0,82 ref. vred. 0.37-1.47).

Odgovor: Rezultati su Vam u granicama normale. S obzirom na to da niste napisali zbog čega ste radili ove rezultate, pokažite ih i lekaru koji ih je tražio da u sklopu kliničke slike da svoju procenu. (Dr Milena Turubatović, DZ „Savski venac“)

Pitajte lekare: saveti.lekara@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво