Kompaniji „Huavej“ u Britaniji dozvoljen pristup delovima 5G mreže

Uprkos pritiscima Sjedinjenih Američkih Država, koje kineskog giganta optužuju za špijunažu, Britanija će dozvoliti kompaniji „Huavej“ delimičan pristup 5G mreži.

Vlada premijerke Tereze Mej odobrila je ograničeni pristup mobilnoj mreži novije generacije 5G, kineskoj telekomunikacionoj kompaniji „Huavej“.

Na sednici, kojoj je predsedavala Mejova, Britanski nacionalni savet za bezbenost, odobrio je ograničeni pristup kineskoj kompaniji u izgradnji delova mreže kao što su antene i druga infrastruktura, koja ne čini srž mreže, prenosi Rojters.

Kako se navodi, Huavei je već prisutan u Velikoj Britaniji zahvaljujući delovima za izgradnju mobilnih mreža. 

Odluka britanske vlade doneta je uprkos upozorenjima Sjedinjenih Američkih Država i većine britanskih ministara o tome da postoji rizik za nacionalnu bezbednost.

Nedavno je posebna služba, koja o pitanjima bezbednosti izveštava belgijskog premijera, imala zadatak da analizira navodne pretnje „Huaveja", koji snabdeva opremom belgijske mobilne operatere. 

Belgijski centar za sajber bezbednost nije tada našao dokaze da se telekomunikaciona oprema „Huavej" tehnologije može koristiti za špijuniranje. 

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 27. apr 2019, 10:00) - anonymousPero iz Svedske [neregistrovani]

Desperata situacija

Nema drugo tumacenje,,Pre svega,Amerikanci i
skoro citav Zapad,Pali su u krajnu ""Desperatnu ""
situaciju,,ali nista ne pomaze njihov "Poraz"je u toku ...Pero

(sreda, 24. apr 2019, 21:42) - anonymous [neregistrovani]

Bojkot je bezveze

Samo zato sto su americke sluzbe rekle da kinezi spiuniraju odma svi blokiraju kompaniju a ne maju dokaz