Arktik centar za skladištenje podataka svetskih kompanija?

Ruski Arktik može da postane jedan od najvećih svetskih centara za skladištenje podataka za međunarodne kompanije, kaže projektni oficir za razvoj Arktika akademik Aleksander Vorotnikov.

Vorotnikov je za Tas rekao da mnoge međunarodne kompanije poput „Fejsbuka“, na primer, imaju centre sa podacima u blizini polarnog kruga.

„Rusija ima veliki potencijal prirodne hladnoće, koja je neophodna za rad centara za podatake“, naveo je Vorotnikov i dodao da su pojedine regionalne vlasti ponudile investitorima teritorije za organizovanje skladištenja podataka.

Prema rečima Vorotnikova, Rusija ima i pravnu bazu za razvoj tog projekta.

Krajem juna Rusija je usvojila zakon koji reguliše mehanizam saradnje između javnog i privatnog kapitala u informacionim tehnologijama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво