„Fejsbuk“ izgubio više od 36 milijardi dolara

Problemi „Fejsbuka“ zbog skandala sa curenjem ličnih podataka više od 50 miliona korisnika uplašili su investitore, što je prouzrokovalo oštar pad cene akcija.

Najveća društvena mreža je zbog toga izgubila više od 36 milijardi dolara vrednosti. Izvršni direktor i osnivač „Fejsbuka“ Mark Zakerberg pretrpeo je gubitak od četiri milijarde dolara.

Akcije „Fejsbuka“ danas su pale za 8,38 dolara ili 4,9 odsto na 164,18 dolara, nakon što su u ponedeljak izgubile skoro 7,0 odsto vrednosti, što je bio najveći gubitak za četiri godine.

Do sunovrata deonica je došlo nakon najave američkih zvaničnika da će otvoriti istragu protiv „Fejsbuka“ zbog navoda da je kompanija za analizu podataka „Kembridž analitika“nelegalno prikupila i zloupotrebila privatne podatke više od 50 miliona korisnika te društvene mreže.

U međuvremenu, Upravni odbor „Kembridž analitike" saopštio je da je suspendovao generalnog direktora te firme, Aleksandra Niksa dok se ne okonča puna i nezavisna istraga o njegovim akcijama.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво