„Epl“ poklekao – izvinjenje i pojeftinjenje baterija

Kako bi umirili bes mušterija, izazvan priznanjem da su usporavali starije uređaje, čelnici „Epla“ su se izvinili i odlučili da smanje cenu baterija za starije „ajfone“.

„Čuli smo mišljenja naših mušterija o načinu na koji smo rešavali problem funkcionisanja 'ajfona' sa starim baterijama. Znamo da se neki od vas osećaju kao da smo vas izneverili. Izvinjavamo se“, istakli su iz „Epla“.

Odluka „Epla“ da pojeftini baterije značiće smanjenje cene baterijskih zamena (za sve verzije „ajfona 6“ i „ajfona 7“) sa 79 na 29 dolara, kao i softverska poboljšanja za stanje baterija, koja će biti objavljena početkom sledeće godine.

Saopštenje američke kompanije dolazi nekoliko dana nakon priznanja da su namerno softverski usporavani stariji modeli „ajfona“ zbog slabljenja baterija.

Pošto ne postoji način sprečavanja slabljenja baterija usled protoka vremena i korišćenja, sve verzije (do i uključujući) operativnog sistema iOS 10.2 usporavale su telefone kako bi mogli što duže da izdrže, ali i da se ne be oštetile hardverske komponente.

Ono što je posebno nerviralo korisnike jeste što su se njihovi uređaji ponekad i neočekivano gasili.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи