„Епл“ признао да намерно успорава старије „ајфоне“

Амерички технолошки џин „Епл“ потврдио је сумње многих власника „ајфона“, откривајући да намерно успорава неке моделе тог уређаја због њихове старости.

Многе муштерије одавно сумњају у такву праксу „Епла“, истичући да компанија то ради како би подстакла људе да купују новије моделе.

„Епл“ је то сада и потврдио, али су из компаније рекли да то чине због тога што телефонске батерије слабе током времена, па желе да продуже радни век тих уређаја.

Пракса је потврђена након што је једна од муштерија поделила радне тестове на Редиту, који су показали да је њен „ајфон 6С“ знатно успорио током времена, али је нагло убрзао са радом када је батерија замењена.

„Када сам узео братов 'ајфон 6 плус' његов је радио брже него мој. Тада сам знао да нешто није у реду“, написала је муштерија.

Сајт за технологију Гикбенч (Geekbench) после тога је анализирао неколико „ајфона“ са различитим верзијама оперативног система iOS и потврдио да су неки од њих заиста намерно успоравани са радом.

„Епл“ је потврдио да је направио промене у оперативном систему како би боље управљали старијим батеријама у неким уређајима, јер су њихове батерије ослабиле током времена.

„Литијум-јонске батерије слабе и не могу да снабдевају уређај потребном количином енергије у хладним условима, када су недовољно напуњене или старе, што може да узрокује неочекивано гашење уређаја како би заштитило електронске компоненте“, истакли су из „Епла“.

„Прошле године смо увели промену у оперативни систем за 'ајфон 6', 'ајфон 6С' и 'ајфон СЕ' како би уједначили снабдевање струјом комоненти уређаја и спречили неочекивана гашења“, додали су из компаније.

Према њиховим речима, те промене су проширене како би обухватиле и моделе „ајфона 7“ са верзијом оперативног система 11.2, а планира се да се обухвате и остали уређаји.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво