Читај ми!

Uskoro „Rej-ban“ i „Oukli“ pametne naočare!

Informatički gigant „Gugl“ potpisao je ugovor sa proizvođačem čuvenih „Rej-ban“ i „Oukli“ naočara, oko proizvodnje "Google Glass" pametnih naočara.

„Luksotika“ (Luxottica), italijanski proizvođač poznatih naočara za sunce „Rej-ban“ (Ray-Ban), saopštila je da je potpisala sporazum o strateškom partnerstvu sa „Guglom“ koji se odnosi na pravljenje "Google Glass" naočara, što bi moglo da otvori put ka novom tržištu pametnih naočara.

U svom saopštenju, italijanska kompanija ističe da će dizajnirati, razvijati i distribuirati novu vrstu naočara za brend "Google Glass".

Inače, "Google Glass" je mali uređaj sa ekranom, zakačen za ram naočara. Može snimati video, pristupati imejlu, i dobijati informacije sa veba bežičnim povezivanjem sa korisnikovim mobilnim aparatom.

„Luksotika“ objašnjava da će dve grupacije raditi zajedno da bi kreirale inovativne uređaje za "Glass" brend, kao i da su njihova dva glavna brenda – „Rej ban“ i „Oukli“ (Oakley) – uključena u ugovor.

Finansijski uslovi nisu obelodanjeni.

„Verujemo da je novo strateško partnerstvo sa vodećim igračem kakav je 'Gugl' idealna platforma za razvijanje novog puta u našoj industriji i odgovor na evoluirajuće potrebe potrošača na globalnom nivou“, kaže Andrea Guera, direktor „Luksotike“.

Mnogi veruju da mobilni računari, poput "Google Glass"-a, predstavljaju sledeći novi zaokret u tehnologiji, kao što su pametni telefoni evoluirali od personalnih računara.

Međutim, sve to je dovelo do velikih polemika i zabrinutosti oko mogućeg ugrožavanja privatnosti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво