Читај ми!

Nebeski kit, budućnost letenja

Ima tri palube, pogon poput borbenog aviona „harijer“ i rastavlja se na delove u slučaju pada. To su ukratko novine koje bi trebalo da krase Nebeskog kita, koncept nove letelice veće od „Erbasa A380“.

Nova koncept letelica, „Nebeski kit“, sa rasponom krila od 88 metara, ukoliko uđe u upotrebu biće najveći komercijalni avion dosad napravljen. Uzletao bi iz mesta i rastavljao bi se pre pada kako bi smanjio broj žrtava.

Nebeski kit je dizajnirao Španac Oskar Vinels, a više podseća na nešto što bi moglo da se pojavi u novom nastavku „Transformersa" nego prava letelica.

Motori koji mogu da pomeraju pogonski ugao, poput onih na „harijeru", omogućavaće Nebeskom kitu da poleće iz mesta.

Oskar je osmislio letelicu da može da smesti 755 ljudi unutar sebe tako da bi bila isplativa kao masovno prevozno sredstvo.

S obzirom na toliki broj ljudi, Španac je zamislio da se Nebeski kit u slučaju pada rastavi, odnosno da bi se delovi sa putnicima odvojili od krila, što bi drastično uticalo na smanjivanje žrtava.

Letelica bi imala raspon krila od 88 metara, na kojima bi bile postavljene i solarne ćelije koje bi crple energiju iz Sunca za potrebe putnika i posade.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво