Na Fejsbuk stižu video-reklame

„Loveći“ deo kolača od 66,4 milijarde dolara, koliko će oglašivači ove godine potrošiti na televizijske reklame u SAD, kompanija „Fejsbuk“ ove nedelje uvodi video-oglase na najpoznatiju onlajn društvenu mrežu. Do javnosti nije dospelo mnogo detalja, ali je sigurno da će reklame odmah biti vidljive i na računarima i na mobilnim telefonima.

Kompanija „Fejsbuk“ počeće ove nedelje da prodaje video-reklame. Do javnosti nije dospelo mnogo detalja, ali će se znati više tokom dana, piše Vol strit žurnal.

U delu sa novostima, takozvanom „njuzfidu“, reklame će se pojavljivati automatski, a u kompaniji Marka Zakerberga nadaju se da će novina omogućiti firmi da dobije deo kolača od 66,4 milijarde dolara, koliko će oglašivači ove godine potrošiti na televizijske reklame u SAD.

Među prvim reklamama koje će pustiti Fejsbuk korisnicima je kratka najava za film Divergent.

Nije poznato koliko će u početku biti oglasa, niti koliko će duge biti reklame.

Tokom protekle nedelje pojedini korisnici su mogli da vide reklame, ali je to bio deo tehničkih testiranja. Ne zna se ni kako će oglasi biti puštani na međunarodnom tržištu, ali je sigurno da će odmah biti vidljivi i na računarima i na mobilnim telefonima. 

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 19. dec 2013, 14:05)
Korisnik [neregistrovani]

Video

Jedini problem će biti sa brzinom, jer će video snimci verovatno usporiti naše pametne telefone, pa ćemo čekati i čekati da se pojavljuje zid zbog reklama...mi nemamo velike brzine mobilnog interneta, barem ne svugde. Meni je FB aplikacija najbolja kad putujem ili kad čekam negde, ali možda će ovako da pokvari zabavu zbog veoma poznatog: čekanja.

(utorak, 17. dec 2013, 14:52)
anonymous [neregistrovani]

Ah da

Bolje bi bilo da ga nosiš,da instaliraš neku aplikaciju za pravopis.

(utorak, 17. dec 2013, 11:16)
anonymous [neregistrovani]

e...

bas super,nenosim pametan telefon i nece me smarati sa nekim reklamama kao na internetu,doslo vreme da nemozes kliknuti na neku stranicu da se prvo nepojavi reklama ili tako nesto i toga ce biti sve vise a pogotovo na telefonima ima da smaraju non stop...