Najbrži „neksus“ dosad

„El-Dži“ i „Gugl“ ponovo su se udružili i predstavili prvi pametni telefon „neksus 5“ sa 4,4 Android „kit ket“ operativnim sistemom. Novi telefon ima 12,7 centimetara (5 inča) dugačku dijagonalu ekrana, četvorojezgarni procesor, dva gigabajta radne memorije i kameru od osam megapiksela. Sve to košta 349 dolara.

Konačno je predstavljen „neksus 5“. Nakon velikog uspeha njegovog prethodnika, „El-Dži“ i „Gugl“ želeli su da opravdaju očekivanja, a novi pametni telefon je najbrži i najtanji iz „neksus“ linije.

Ujedno je i prvi uređaj sa najnovijim Android „kit ket“ operativnim sistemom, a u prodaju je pušten danas za cenu od 349 dolara. Iako je cena malo viša nego što je slučaj sa prethodnim modelima, treba uzeti u obzir šta se nudi.

„Neksus 5“ ima 12,7 centimetara (pet inča) dugačku dijagonalu ekrana visoke rezolucije.

U njemu je smešten Snapdragon 800 četvorojezgarni procesor sa 2,3 gigaherca i dva gigabajta radne memorije.

„El-Dži“ se takođe pobirnuo da punjenje bude bežično, a telefon dolazi u dve verzije, od 16 i 32 gigabajta memorije. Takođe, „neksus 5“ ima kameru od osam megapiksela.

Generalni direktor „El-Džija“ rekao je da je ponosan što je njegova kompanija u saradnji sa „Guglom“ razvila najbrži i najmoćniji „neksus“ telefon dosad.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво