Читај ми!

„Ajfon 6“ u septembru 2014. godine?

Premijera nove, šeste generacije „ajfona“ biće u septembru 2014. godine. Kako prenosi japanski sajt "Mac Fan" novi model imaće za jedan inč dužu dijagonalu ekrana, kao i dva puta jaču kameru od trenutno najnovijih modela.

Šesta generacija „ajfonova“ izaći će u septembru sledeće godine i imaće za jedan inč (2,5 centimetara) dužu dijagonalu ekrana od trenutnih „5s“ i „5c“ modela.

Japanski sajt Mac Fan navodi da će se „Epl“ time priključiti trendu razviijanja pametnih telefona sa većim ekranima, ali da, ipak, neće preći granicu i od „ajfona“ napraviti fablet.

Rezolucija ekrana biće 1.920 sa 1.080, što će značiti da će imati 440 piksela po inču.

„Epl“ će takođe dizajnirati novi „ajfon“ da bude što tanji kako bi bio u skladu sa njihovom željom da bude što lakši za korišćenje jednom rukom.

Uprkos kritikama nekih tehnoloških stručnjaka prema relativno malom ekranu koji „ajfoni“ imaju, „Epl“ neće stavljati veći ekran od pet inča. Takozvani fableti, pametni telefoni sa velikim ekranima, postali su u poslednje vreme izuzetno popularni.

Kako se dalje navodi, „ajfon 6“ će verovatno imati kameru od 16 megapiksela, što znači da će ona biti dva puta jača nego na trenutnom modelu.

Osim spekulacija za „ajfon“ kaže se i da je „Epl“ vrlo blizu zaključivanja dogovora sa kompanijom „El-Dži“ za pravljenje OLED ekrana za „ajvoč“, koji će imati svoju premijeru sredinom sledeće godine.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво