Mobilni telefoni kao odbrambena oružja

Maske za mobilne telefone, pored toga što štite uređaj od padova, mogu da zaštite i same korisnike. Neke kompanije, sa ciljem da pomognu korisnicima u odbrani od napadača na ulici, u njih ugrađuju električne šokere, suzavce i noževe.

Pametni telefoni, pored svoje osnovne funkcije, mogu da posluže i kao odbrambena oružja, pošto su u poslednje vreme u maske za njih počeli da ugrađuju električne šokere, suzavce i noževe.

Osnovna namena maski za mobilne telefone je zaštitna. Doduše, treba da štite uređaj od padova, ali u malo izmenjenoj varijanti mogu da zaštite i korisnike.

Kompanija „Žuta jakna“ pravi masku u kojoj se nalazi mali električni šoker, koji može da proizvede 650.000 volti. Uprkos tome što je nekoliko puta slabiji od profesionalnih uređaja, ipak može da onesposobi napadača.

Pronalazač ovog uređaja i sam je bio žrtva napada, a kasnije je taj šokantni događaj iskoristio da napravi uređaj koji košta 140 dolara.

Da su maske za mobilne telefone postale pravi „arsenali“, pokazuju i druge verzije, koje u sebi imaju suzavac ili skriveni nož.

Maske sa suzavcem dolaze pod imenom Spraytect i Smart Guard, a koštaju oko 40 dolara.

Neke kompanije odlučile su se za tradicionalno oprobano zaštitno sredstvo - nož, čije je sečivo sakriveno u samu masku. One su, doduše, u nekim zemljama zabranjene.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво