Читај ми!

„Kobra“, „čakra“ i „mrtav list“ iznad Moskve u režiji „PAK FA T-50“

Ruski prvi lovac pete generacije pokazao je zavidne akrobatske mogućnosti na međunarodnom aero-mitingu u Moskvi. Rusko vazduhoplovstvo kaže da će 2016. godine prvi „PAK-FA“ ući u službu.

Avion je izveo manevre poput Pugačevljeve kobre, Frolovljeve čakre, mrtvog lista i mnoge druge. Lovci koji su leteli iznad Moskve tek treba da dobiju nove motore, tako da se očekuje da imaju još veće manevarske i sveukupne mogućnosti, prenosi Raša tudej.

Trenutni motori u „PAK-FA" su oni koji se koriste u „Su-35S" lovcima i imaju potpunu mogućnost super-krstarenja i digitalnu kontrolu motora.

Novi motori biće ugrađeni 2017. godine i biće jači i trošiće manje goriva, pouzdaniji i jeftiniji.

Kako bi završili sve testove što pre, još tri „PAK-FA" će se pridružiti probnim letovima do kraja godine. Do sada, avion je postigao sve što se od njega očekivalo.

Sva oružja i tehničke inovacije koje se očekuju na „PAK-FA" trebale bi da budu završene do 2020. godine, uključujući i 12 različitih tipova raketa, od kojih će šest biti dostupno do 2017. godine.

Neki od ovih projektila će biti hipersonični, specijalno osmišljenih za „PAK-FA" kako ne bi ometali „stelt" karakteristike aviona.

Sa oko 10 tona ukupnog naoružanja, „PAK-FA" je takođe opremljen sa visoko preciznim „GLONASS" navođenim bombama, kojih može da nosi do 1,5 tone. U arsenal je uključena čak i protivpodmornička bomba kojom mogu da se gađaju podmornice do 600 metara dubine.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво