Читај ми!

„Sab“ predstavio stelt podmornicu

„A26“ je najnovija 63 metara dugačka podmornica, koja u posebnom režimu rada postaje „nečujna“ za protivničke sonare. Osim svih tradicionalnih osobina, podmornica, koja je još uvek „samo na papiru“, će omogućavati grupi specijalno obučenih vojnih ronilaca da izađu ili uđu u nju dok je pod vodom.

Švedska kompanija „Sab“ potpisala je sa vladom te zemlje ugovor na milijardu dolara o izgradnji dve nove podmornice za švedsku mornaricu, prenosi sajt Naval Technology.

„Ekstremna stelt tehnologija je srce 'A26' podmornice“, saopštila je firma. Planira se da izgradnja dve podmornice bude završena do 2024. godine.

Iako „Sab“ već dugo razvija projekat stelt podmornica, tek sada su dobili zvaničnu narudžbinu.

Pokretaće je konvencionalni dizel-električni motor, u sklopu posebnog "Kockums Stirlingair-independent" pogona, koji će omogućavati da podmornica bude „nečujna“.

Podmornica će imati 63 metra, moći da izdrži 45 dana na moru i 18 dana pod vodom, a moći će i da zaroni do 200 metara dubine.

Od naoružanja će imati dva tipa torpednih cevi - od 533 i 400 milimetara. Moći će da nosi više od 15 torpeda od 53 centimetara i 60 komada od 40 centimetara.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво