Читај ми!

Odobren razvoj moćnog raketnog sistema

"Space Launch System", novi Nasin raketni sistem, moći će, navodno, da nosi od 77 tona do 143 tone tereta izvan Zemljine orbite na asteroide ili eventualno na Mars!

Američka agencija za istraživanje svemira saopštila je da je njen novi veliki raketni sistem prošao važnu fazu u planiranju i da će prvo probno lansiranje biti 2018. godine.

„Spejs lonč sistem“ (Space Launch System) trebalo bi da omogući odlazak astronauta izvan Zemljine orbite na asteroide ili eventualno na Mars.

Taj sistem za lansiranje biće snažniji od raketa „Saturn 5“ kojim su astronauti u okviru programa „Apolo“ leteli na Mesec.

Zvaničnici Nase rekli su da je završena stroga provera sistema i da je odobren prelazak s formulacije programa na razvoj.

U prvoj sledećoj fazi radiće se na manjoj verziji rekete. Ona će moći da ponese 77 tona osoblja i tereta u orbitu, dok bi veće trebalo da mogu da nose 143 tone.

Nasa navodi da će izgradnja manje rakete koštati više od sedam milijardi dolara.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво