Венецуеланка главни фаворит за Мис света

Ивијан Саркос, мис Венецуеле, има највеће шансе да на сутрашњем такмичењу у Лондону понесе титулу најлепше. Колико је конкуренција озбиљна говори и чињеница да учествује рекордан број девојака из чак 122 државе, као и то да се велика пажња поклања, поред лепоте, и њиховом образовању.

У Лондону ће у недељу увече бити одржан 60. избор за Мис света, на којем ће учествовати представнице 122 државе.

Број учесница је рекордан у историји тог такмичења, које је и први пут 1951. године одржано у британској престоници. За фавориткињу важи мис Венецуеле Ивијан Саркос.

Кандидаткиње за Мис света провеле су претходне две седмице у обиласку Велике Британије, промовишући такмичење које ће се директно преносити у 150 земаља.

Најлепша Немица, двадесетједногодишња Сабрина Рајц, студира стоматологију.

„Мислим да су ова такмичења и даље популарна, она показују да и даље треба да уочимо лепоту око нас. Важно је и да се већина бавила хуманитарним радом", рекла је Рајцова.

Иако је у средишту надметања лепота, организатори ове године истичу и образовање младих жена.

Ове године више од половине финалисткиња похађа факултет, а свака четврта има факултетску диплому. Више од половине такмичарки говори најмање три светска језика.

Ерин Каминс, представница САД-а, каже да се нада да ће жири успети да види њену искреност и оригиналност и да јој је то најважније.

„То што смо ми такве какве јесмо, то је Божији дар који треба да искористимо за добробит целог света. Ја једноставно желим да будем оно што јесам, не желим да опонашам друге", рекла је Каминсова.

Мис Јапана Мидори Танака каже да јој је жеља да на најбољи начин представи своју земљу.

 „Овде сам јер желим да поделим животно искуство са мисицама из свих делова света. Жеља ми је такође да представим свету лепоту Јапана како би га заволели", рекла је Танака.

Мис Индије Каниста Данкар каже да она представља младост Индије.

„Моја порука ће бити да се данас свашта дешава, што лоше утиче на младе људе. На телевизијама гледамо само лоше ствари. Када ме људи упознају мисле да је Индија заостала земља. Сматрам да више то није. Ево ја представљам модерну Индију, која има много тога да понуди", рекла је Данкарова.

Поводом 60. годишњице такмичења, у Лондон ће допутовати бивше мис света, укључујући прошлогодишњу победницу, Американку Александрију Милс.

Први избор за Мис света одржан је 1951. године под називом „Избор за бикини". Тада је победила Швеђанка Кики Хакансон.

Међу такмичаркама у протеклим деценијама била је Хале Бери, која се 1986. године нашла међу финалистињама.

Индијка Ајшварја Рај, која је 1994. године победила на избору за Мис света, постала је филмска звезда у својој земљи.

Такође, у филмовима о Џејмсу Бонду појавило се 12 учесница овог такмичења. Најуспешније земље у историји избора за Мис света су Венецуела, Индија и Велика Британија, са по пет победа.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво