Читај ми!

За Ворхолових „16 Џеки“ само 20 милиона

Уметничко дело чувеног Ендија Ворхола за које су стручњаци проценили да ће на аукцији достићи цену и до 30 милиона долара има новог власника. Сериграфија „16 Џеки“, ипак, продата је за само 20,4 милиона долара.

Упркос почетним проценама стручњака да ће сериграфија „16 Џеки" достићи цену од 30 милиона долара, рад Ендија Ворхола продат је за 20,4 милиона долара на "Сотбијевој" аукцији у Њујорку.

Уметничко дело, на којима је техником акрилик на платну приказана прва дама САД на дан убиства америчког председника Џона Кенедија, састоји се од 16 појединачних слика осликаних плавим, белим и златним нијансама.

Према оцени стручњака, цена од 1,3 милиона долара по слици је задовољавајућа, али је показатељ да се још осећају последице глобалне економске кризе и да љубитељи уметнина нису спремни да плате више од тржишне вредности.

Још једно Ворхолово дело посвећено Џеки Кенеди, „Џеки у кругу", продато је на истој аукцији, у уторак увече, за 3,7 милиона долара, док је уметников рад „Сенке - црвено" нашао купца за 4,8 милиона долара.

На лицитацији аукцијске куће "Сотби", за 16,8 милиона долара продата је и скулптура „Пинк Пантер" Џефа Кунса, тако да је укупан износ продатих дела током вечери достигао 128,1 милион.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво