Трка магараца у Сакулама

У част магараца као племенитих животиња, у селу Сакуле код Опова одржана je трка. Било је незгодних падова, магараца који се нису померили са старта, а најпослушнији су први стигли до циља.

У јужнобанатском селу Сакуле код Опова, више од једног века магарци се чувају као племените животиње. Њима у част већ деценијама се организују трке, како би се утврдило ко има најбољег магарца. Истовремено се одржавају и "Овчарски дани".

Дечија ругалица "Ко први - магарац" овде не важи, јер победник у Сакулама добија награду. Било је незгодних падова, магараца који се нису померили са старта, а најпослушнији су први стигли до циља.

На "Овчарским данима" одржана је и смотра оваца и крава, а за гурмане спремао се и овчији паприкаш.

У Сакулама је било много људи који су дошли да се увере ко је издржљивији и тврдоглавији - човек или магарац. Дилема још увек постоји.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво