Сукњица и штиклица, па на возачки уместо маме

Један човек из Бразила, ухапшен је зато што је, обучен као његова мајка која има 60 година, желео да полаже возачки испит уместо ње.

Марија Скијаве, из Порто Веља, три пута је „пала“ на возачком испиту, и онда је њен син ствари „узео у своје руке“. 

Маријин 43-годишњи син, обукао је женску гардеробу и отишао на полагање возачког испита, лажно се представљајући као његова мајка. Сматрао је да ће испит коначно положити из четвртог пута.

На лице је нанео комплетну шминку, нокте је налакирао црвеним лаком, обукао блузу цветног дезена и дугу сукњу, а косу исфенирао, направивши опуштену женску фризуру. Мислио је на сваки детаљ.

Током полагања, умало није успешно преварио чланове комисије. Ипак, током испита, затражили су му личну карту, пошто им је „нешто било сумњиво“.

Како су чланови комисије рекли, највише им је „био чудан дубок глас и велике шаке за једну жену“.

„Најпре ми ништа није било необично, имали смо доста кандидата па нисмо примећивали ништа чудно. Међутим, када сам села у ауто поред кандидата, брзо сам схватила да је у питању мушкарац који је обучен као жена. Давао је све од себе да делује што природније и женствено. Шминка му је била посебно добра“, рекла је Алина Мендонца, чланица комисије из Одељења за државни саобраћај у Рондонији.

Зато је Мендонца решила да провери идентитет „кандидаткиње“. Када је утврдила да је реч о лажном представљању, позвала је полицију.

„Трудимо се да на возачким испитима критеријуми буду високи. Они који мисле да могу заобићи правила игре, треба да о томе размисле поново“, навели су инспектори.

Упркос томе што је „добри син“ ухапшен, његови напори су на друштвеним мрежама окарактерисани као племенит гест, и корак начињен из љубави, уз коментаре оних који су навели да би „исто учинили за своју мајку“.

Други су, међутим, осудили његове поступке, наводећи ризике које би на путу представљао возач који је три пута пао на испиту.

Скијаве се суочава с оптужбама за лажно представљање и покушај обмане државних службеника. Док траје истрага, из притвора је пуштен уз кауцију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво