Годину и по се не помера са места где му је газда погинуо

Сви знају за причу о јапанској акити Хачику, који је годинама чекао свог покојног газду да се врати са посла. Да Хачико није усамљен пример псеће лојалности, показао је још пас 40-годишњег Хариса из грчког места Нафпактоса.

Харис је погинуо 9. новембра 2017. године у саобраћајној несрећи када се сударио са мешалицом на путу. Локалну заједницу је вест посебно потресла јер је његов брат пар година раније такође изгубио живот у саобраћајној несрећи.

Не зна се тачно како је његов љубимац пронашао пут до места погибје његовог газде, које је удаљено око 12 километара од његовог дома у Нафпактосу, али одбија да га напусти.

Упркос бројним покушајима да га склоне и удоме, Харисов најбољи пријатељ се стално враћа на место где је његов газда погинуо.

Локални становници одустали су од покушаја да га удоме, већ су му направили малу кућу да има где да се склони, а редовно му доносе храну и воду.

Прозвали су га „грчки Хачико“ по познатој јапанској Акити са станице Шибуја.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво