Сплићанка носила српску, а Новосађанка хрватску заставу

Заједничке фотографије двеју девојака обучених у хрватску и српску заставу на Егзит фестивалу, изазивају одушевљење на друштвеним мрежама.

У питању су Јелена из Новог Сада, која је дошла обучена у мајицу са шаховницом, као и Ирис из Сплита, која је за свој фестивалски аутфит одабрала заставу Србије, саопштили су организатори фестивала.

Обе су за овај симболички чин добиле низ аплауза где год би се појавиле на Петроварадинској тврђави, а управо је „Егзит“ фестивал раније ове године покренуо велику регионалну акцију #SHARELOVE, инспирисан храбрим актом Јура Зубчића из Задра који је исправио графит националне мржње у натпис који позива на љубав према комшијском народу.

„Егзитова“ запажена друштвена кампања је за циљ имала управо ширење љубави, толеранције и одржавање добрих суседских односа, а у њој су инспирацију пронашле управо ове две девојке које су на фестивал дошле обучене у заставе суседних земаља.

Изазвале су пажњу где год су се појавиле, а, како Јелена објашњава, на ову идеју дошле су заједно.

„Ирис и ја имамо исти став по питању тих ствари, волимо се баш због тога ко смо и сматрамо да би и остали људи требало тако да се опходе једни према другима. Зар је уопште битно ко је одакле, ко кога воли, битна је особа, а поготово ми млади треба да се ослободимо тих окова и граница“, каже Јелена и открива да су се заједно изузетно провеле на фестивалу.

„Ирис је ово први фестивал и одушевљена је, притом је слушала свој омиљени бенд 'Кјур', мени је ово трећи 'Егзит' и наравно провела сам се и више него прелепо, свитања уз драге људе на Денс арени и тај диван осећај не могу тако лако да се опишу. У нашем друштву се не гледа ко је које националности, нити правимо било какве разлике по питању било чега“, поручује Јелена.

Додаје да су тим гестом желеле да пошаљемо поруку како сви коначно треба да гледају у будућност, а не у прошлост.

„Верујемо да не треба да осуђујемо људе на основу било које разлике! Стоп мржњи, ширимо љубав!", поручује ова Новосађанка.

Јелена и Ирис добиле су од организатора „Егзита" улазнице за „Си денс" фестивал, који ће бити одржан од 30. августа до 1. септембра на плажи Буљарица у Будви, не би ли наставиле да шире љубав и толеранцију по целом региону.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво