Рекордна плата у Црној Гори 54.440 евра

Највећа плата коју је неко у Црној Гори добио током ове године износила је 54.440 евра! Овај лични доходак исплаћен је црногорском држављанину запосленом у сектору банкарства и монетарног посредовања.

Ова зарада чини 106 просечних плата које се у Црној Гори крећу од 510 до 514 евра. Такође, она износи 282 минимална примања (193 евра) или 245 будућих јер је договорено повећање (222 евра), пише Побједа, а преноси Радио-телевизија Црне Горе.

„Према подацима којима Пореска управа располаже на дан 16. мај 2019, највећа нето зарада исплаћена за обрачунске периоде јануар - април износила је 54.440 евра, а са обрачунатим и пријављеним порезима и доприносима 96.354 евра. Исплаћена је резидентном лицу запосленом у делатности банкарства и монетарног посредовања“, потврђено је Побједи у Пореској управи Црне Горе.

Имена особа и компанија које су рекордери по исплаћеним зарадама не саопштавају се јер то забрањује закон.

И вицешампионско место са 41.292 евра нето исплате држи исти сектор и такође је у питању држављанин, а не странац који ради у Црној Гори.

Са обрачунатим и плаћеним порезима и доприносима, односно бруто ова зарада износила је 73.083 евра, показују подаци Пореске управе.

Бронзану позицију заузела је зарада од 34.337 евра, преноси Радио-телевизија Црне Горе.

„Бруто износ са обрачунатим и пријављеним порезима и доприносима је 60.775 евра. Исплаћена је резидентном лицу запосленом у делатности ваздушног саобраћаја“, прецизирају у Пореској управи.

Ове енормне зараде исплаћене су само у једном месецу и не може се закључити да се ради о редовном месечном примању запослених, већ о отпремнини, бонусу или неком другом облику личног примања.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво