Бесплатно ошишао стотине бескућника, и не само то

Један фризер из Лондона, решио је да бесплатно шиша бескућнике и тако добио огромну подршку на друштвеним мрежама.

Џошуа Кумбс је фризер који своје услуге бесплатно нуди бескућницима на улицама Лондона.

Као и сваки добар фризер, ћаска са својим клијентима, слуша приче о њиховим проблемима, осећањима, али не на удобној фотељи салона већ на улици.

Бескућништво је у Лондону велики проблем, и Џошуа својим фризерским маказама има жељу да подигне свест о том проблему и да покуша да пробуди разумевање за људе у невољи, пише портал unilad.co.uk.

Пошто заврши са шишањем, Џошуа обавезно пита клијенте да ли му дозвољавају да њихов стари и нови изглед, путем фотографија, подели на друштвеним мрежама.

Делећи приче бескућника, користећи хаштаг "Do Something For Nothing" млади фризер наглашава чињеницу да они, као и сви људи, имају своју причу која их је довела до незавидне позиције.

Говорећи о свом послу на улици, Џошуа каже да се ту „не ради баш о маказама и бесплатном шишању“. Реч је томе, каже, да се време посвети онима који имају доста проблема, који немају кров над главом, да се са њима поприча, јер су често игнорисани, и да се њима поделе наде, мисли, проблеми...

И док Џошуа бесплатно шиша, његов пријатељ Џејми фотографише бескућнике и потом их слика. Они су изнајмили један галеријски простор у коме организују својеврсне изложбе портрета бескућника које су упознали.

Циљ им је да на такав начин направе неку врсту моста између бескућника и људи, који би требало, како кажу, да имају „више разумевања за оне који се разликују“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво