Полицијски пас са именом нацистичког генерала подигао прашину

Канцеларија шерифа округа Лејк на Флориди није могла ни да претпостави какву ће реакцију да изазове представљање њеног новог четвороношног члана – гонича Ромела.

Убрзо након што су представили Ромела, на друштвеним мрежама стигла је лавина критика и негодовања због имена пса, које је исто као презиме немачког фелдмаршала током Трећег рајха, познатог и по надимку „пустињска лисица“.

Неколико сати касније, шерифова канцеларија најавила је да ће променити име пса.

„Упркос томе што је наш нови пас Светог Хуберта назван по љубимцу из детињства нашег дресера, име је такође повезано са нацистичким ратним криминалцем“, навели су из полиције.

На крају је Ромел преименован у Скаута.

Нацистички генерал Ервин Ромел важи за једног од најспособнијих војних заповедника у историји.

Почетком Другог светског рата истакао се командујући 7. оклопном дивизијом у инвазији на Француску. Умешност и добар тактички преглед ситуације омогућили су му да се брзо пробије кроз фронт, често напредујући толико брзо да је његова јединица добила надимак „Дивизија духова“.

После тога упућен је у Африку, где је до 1943. године комановао Афричким корпусом, са којим је скоро избацио савезнике са Црног континента. Ту је стекао и надимак „пустињска лисица“.

Прекомандован је за команданта групе армија Б, која је требало да брани француску обали од инвазије западних савезника. Ромел је био један од осумњичених за учествовање у завери и организацији атентата на Адолфа Хитлера 20. јула 1944. године.

Због велике популарности у народу, поред војног суда и стрељања понуђена му је могућност да се убије. Ромел је извршио самоубиство 14. октобра.

Осим као врхунски тактичар, Ромел је остао упамћен по томе да је увек био близу борбе са трупама којима је командовао, као и да се према непријатељима понашао са поштовањем.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво