Чубурски парк данас резервисан за „Београдског читача“

И ове године, четврти пут заредом поводом Светског дана поезије, биће одржани литерарни сусрети младих београдских песника, у организацији грађанске иницијативе „Београдски читач“, Дечјег културног центра Београда и Центра за образовање и културу „Божидарац“.

Испред скулптуре „Београдски читач“ у Чубурском парку на Врачару у 17 часова ће своје ауторске радове казивати чланови литерарних секција београдских основних школа – учесници и лауреати песничких и прозних конкурса Дечјег културног центра Београда, млади аутори-ученици Пете Београдске гимназије и бруцоши београдског универизитета, окупљени у поетски покрет „Антикоформизам“.

Надахнуте успешном реализацијом претходна три програма истим поводом, као и одржавањем три веома посећена и програмски богата целодневна књижевна маратона, али и осталих програма које организују континуирано од децембра 2014 године – иницијаторке пројекта „Београдски читач" поново ће организовати још један у низу бесплатних, доступних и јавних културних догађаја, који су и основна мисија пројекта „Београдски читач“ – афирмација књиге и читања, уз активну подршку стваралаштву младих и стални подстицај комуникације кроз културну размену.

Сопственим концептом и организацијом литерарних сусрета „Начитано брдашце“ – у славу
поезије и литерарног стваралаштва, „Београдски читач“ доприноси да се и Београд придружи
бројним градовима широм света који тог дана славе поезију.

Иако је поезија данас један од најаутентичнијих уметничких израза уопште, она је често на маргинама јавног интересовања.

Овом манифестацијом иницијаторке Гордана Пешаковић, Тања Шикић и Гордана Влајић са пријатељима пројекта „Београдски читач“ желе да подрже, афирмишу поетско стваралаштво младих и укажу на лепоту и значај поезије.

Институционални покровитељ пројекта „Београдски читач“ је Удружење књижевника
Београда.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво