Лондонски водени топови продати у старо гвожђе, штета 320.000 фунти

Градоначелник Лондона, лабуриста Садик Кан, рекао је да су три коришћена водена топа, које је за полицију купио његов претходник Борис Џонсон, продата у старо гвожђе уз губитак од 320.000 фунти.

Конзервативац Џонсон, док је био градоначелник, одобрио је куповину водених топова старих 25 година од Немачке, након избијања немира у Лондону и другим британским градовима 2011. године.

Њихова набавка и оправка коштала је 322.000 фунти (360.000 евра), али они никада нису употребљени, пренео је АП.

Влада је забранила коришћење водених топова, наводећи безбедносне ризике и могућност да се њихова употреба покаже контрапродуктивном.

Кан је покушавао да их прода од када је изабран за градоначелника 2016. године.

Лондонски градоначелник рекао је да су их се „коначно отарасили“ и да су продати за 11.025 фунти (12.400 евра) компанији која ће их демонтирати и извести делове.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво