Јапанац којем је украден бицикл, после шест година поново у Београду

Када је Јапанац Рио Асаџи први пут био у Србији украли су му бицикл, који му је основно превозно средство на путу око света. Након што је овај случај изазвао медијску пажњу, полиција је убрзо нашла лопова и Рију вратила бицикл. Шест година касније овај Јапанац вратио се у Србију.

Упркос томе што га прошли пут нису лепо дочекали, Рио Асаџи није љут на Београђане. На два точка, поново се вратио у Србију.

„Није ми било пријатно када су ми украли бицикл, али наравно да нисам љут. Захваљујући том догађају упознао сам многе добре људе који су ми помогли. Зато сам се и, између осталог, вратио – да видим њих, али желео сам и поново да осетим атмосферу у Београду“, каже Рио.

Путовање је почео пре 15 година. Као перач прозора у Јапану, сакупио је новац и кренуо на пут. Прешао је више од 100.000 километара, обишао пет континената и 80 земаља. Тренутно је у Србији, а за који дан ће кренути за Мађарску.

„Живот без плана је по мојој мери. Погледам мапу и у зависности од годишњег доба бирам где ћу да идем. Важно ми је само да пратим проходан пут“, објашњава овај љубитељ путовања.

Код нас га је дочекало хладно време. Београђани су се смрзавали и у тањим јакнама, али не и Рио: „Није ми хладно. Навикао сам да када возим бицикл да ми не буде хладно и топло ми је тело“.

Ипак, за хладније земље је спреман. На пут не креће без шатора, алата за поправку бицикла и одеће. Сувенире које купи одмах поштом шаље пријатељима.

„Уживам у разгледању, упознавању разних култура и посматрању природе. Србија ми је остала у најлепшем сећању и допада ми се што сте гостопримљиви“, истакао је Рио.

Планира и даље да путује. Оно што може да га спречи су финансије, али каже да ће се ако му понестане новца вратити кући, а затим опет сести на бицикл.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се