Читај ми!

Јапанцу враћен бицикл

Премијер Дачић вратио бицикл Рију Асаџију, који му је украден пре неколико дана. Јапанац поручио да, упркос немилом догађају, остаје пријатељ Србије.

Председник владе и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић вратио је Јапанцу Рију Асаџију бицикл који му је пре неколико дана украден испред тржног центра "Ушће". Дачић је оценио да је тај догађај срамота за Србију, а Асаџи да је на цео догађај ставио тачку и да остаје пријатељ Србије.

"Ово је срамота за Србију", рекао је премијер и подсетио да је Асаџи својим бициклом пропутовао целу Африку и 11 земаља Европе, да би без њега остао у нашем главном граду.

Асаџи је захвалио што му је бицикл пронађен и истакао да "осећа јако пријатељство са Србијом". Премијер је оценио да је реч о веома непријатној епизоди која баца негативно светло на Србију.

Дачић је посебно захвалио медијима који су помогли објављивањем фотографије и снимка забележеног у тржном центру "Ушће", након чега је лопов препознат.

"Ми смо објавили фотографију и снимак у медијима да би се лакше препознало лице. Видео-камере на објекту су забележиле све. Полиција га је тражила на адреси, али он није био тамо, а касније се сам пријавио са причом да нема везе са овим догађајем, да би потом био пронађен бицикл код њега", објаснио је Дачић додајући да је реч о особи која у досијеу има више од 10 кривичних дела крађе, за које је два пута осуђивана.

Министар унутрашњих послова пожелео је Јапанцу срећан пут ка Токију, уз наду да ће понети лепе успомене из наше земље, а не само негативне.

Амбасадор Јапана у Србији Тошију Цуназаки захвалио је свима који су допринели да се овај случај срећно заврши.

"Хвала премијеру Дачићу, министарству, медијима и свим грађанима Београда који су помогли у проналажењу бицикла јапанског држављанина, који ће, захваљујући њиховом залагању, моћи да настави занимљиво путовање", рекао је амбасадор.

Полиција је пронашла бицикл Јапанца, који је кренуо на путу око света и ухапсила Вељка Ђ. из Борче због сумње да га је украо. Вељку Ђ. из Борче одређено је задржавање до 48 сати због основане сумње да је извршио кривично дело тешке крађе.

Асаџи је кренуо на пут око света дуг скоро 20.000 километара скупоценим бициклом, који се може купити само у Јапану.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије