Француз који обожава рептиле живи с кобрама, алигаторима...

Филип Жије, Француз који обожава гмизавце, у скромној кући на обали Лоаре живи са кобром, џиновском корњачом од 50 килограма и два алигатора дуга два метра, а има и колекцију од још најмање 400 животиња које код многих изазивају фобију, укључујући звечарке, тарантуле и гуштере.

Жије (67) већ више од две деценије сакупља рептиле и брине о њима у својој кући на западу Француске, надомак Нанта, а „мезимци“ су му алигатори који се зову Али и Гатор, од којих један спава са њим у кревету, док други мотри на врата и чува кућу, преноси Ројтерс.

Али и Гатор су, објашњава њихов власник, спасени са фарме која се бави прерадом коже, али већину животиња о којима се он сада стара су, каже, кућни љубимци које су некадашњи власници одбацили или су му их поклонили.

„Мислим да није поштено третирати ове животиње на начин на који ми то чинимо јер их не разумемо“, рекао је он британској агенцији, нахранивши алигаторе пилетином.

Жије наводи да људи овакве животиње не разумеју, мрзе их и сматрају их ужасним, али „када их упознамо, оне прилазе на наш позив и скоро да нам једу из руке“.

Овај љубитељ рептила напомиње да има све потребне дозволе за држање и транспорт животиња ради изложби на којима учествује како би пробудио људима свест о рептилима.

Каже и да његови суседи немају ништа против свог „необичног комшилука“ и да редовно навраћају код њега на кафу, не бојећи се јер знају да најопасније змије држи у просторији иза двоја врата.

Ипак, локална ватрогасна служба је опрезнија – наиме, добила је инструкције да не улази у његову кућу у случају пожара, закључује Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво