Почео избор за најмајстора ајвара – „Изађи ми на теглу“

Караван ајвара кренуо је на пут по Србији дуг скоро два месеца. Сви који желе јавно да покажу своје умеће у спремању ајвара могу преко локалних туристичких организација да пријаве учешће. Све потребно за припрему ајвара обезбеђују организатори: паприке, уље, со, шећер, дрва за ватру. Прва станица каравана је Ада Циганлија у Београду.

„Изађи ми на теглу“. Назив манифестације има призвук изазова. Па ко да му одоли, посебно у земљи у којој сви мисле да је њихов ајвар најбољи.

И овде можете да видите све фазе припреме ајвара – од печење паприка до пржења.

Само, нажалост, нема дегустације. Сви још памтимо како нам маме никада нису давале да отворимо теглу ајвара пре зиме.

У сваком граду бираће се најбољи локални мајстор ајвара који даље наставља такмичење.

„Ове године обилазимо преко 30 градова широм Србије у потрази за најмајстором који ће се финално окупити опет овде у Београду, 13. октобра, да још једном покажу своје умеће, укрсте варјаче да видимо ко је краљ ајвара за 2018“, објашњава Љиљана Вукотић из организације каравана „Изађи ми на теглу“.

Најбољи међу најбољима добиће поклон. Шпорет „смедеревац“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво