Стоку би да води у затвор, поклања и јаја и млеко

Пољопривредник Бојан Радовановић из куршумлијског Новог села добио је извршну казну затвора у трајању од 40 дана због учињених прекршаја у саобраћају. Након низа покушаја да одложи казну или бар добије наногицу, упутио је захтев затвору да са собом поведе 26 крава, тридесетак свиња и стотину кокошака о којима сам брине.

Бојана Радовановића је због вожње нерегистроване тракторске приколице полиција више пута кажњавала, због чега му је и изречена мера забране управљања моторним возилом.

"Чиме да носим сено, на леђима да носим? Ја морам да претерам то, и кукуруз, и жито, и све - да нахраним ту стоку, да бих имао да опстанем, да живим", каже Радовановић из куршумлијског Новог Села.

О имању на коме живи са болесном мајком, сам се брине. Стоку нема коме да остави јер у селу, осим њих, не живи нико. Решење проблема види само на један начин.

"Упутио сам писмо управнику затвора у Прокупљу да ми, ако може, прихвати ту моју стоку. Ја ћу да се бринем о њима и све ћу њима да поклањам, и млеко и јаја од кокошака и све што буде, само да прехраним ту стоку, да имам где да се вратим", говори Радовановић.

У затвору кажу да је ово преседан у њиховој пракси. Истичу да немају ни законских ни техничких могућности да испуне Бојанов захтев, па су га упутили на Општински суд који је за то надлежан.

Пред законом, Бојан је вишеструки повратник због тешких прекршајних дела против безбедности у саобраћају. За четири године против њега донето је 15 пресуда, а за три казне платио је 550.000 динара.

"Нисмо могли да нађемо начин како да том човеку објаснимо да он мора да преузме одговорност за те своје радње. А, то није свеједно. Возити трактор без дозволе, у ноћним сатима, обично је то касно увече или рано ујутру, то је вероватно потреба да да се неке радње заврше на тој његовој фарми", каже председница Прекршајног суда у Прокупљу Слађана Драшковић.

Путем којим Бојан вози сено за стоку нерегистрованом приколицом скоро да нико и не пролази, јер води до пустог села чији су житељи само он и његова мајка.

Уколико прода стоку због затворске казне, Бојан своју будућност више не види на селу.

Број коментара 45

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво