И са педесет треба живети пуним плућима

Нисмо баш све урадили што смо могли у животу, сложиће се многи. Зашто је битно кренути пут остварења жеља, посебно у периоду зрелих година истраживала је Вера Раичевић у „Сазревењу“.

Научити неко од плесних игара попут зумбе, вежбати можда соло певање или се за свој деведесети рођендан спустити падобраном можда су неке од нереализованих жеља које је могуће остварити.

„Сад ме већ мрзи мало да пробам била шта. Нисам скакала падобраном, али сам се возила разним небеским превозним средствима. Путовала сам доста, али би још можда желела да одем негде“, каже Горанка Матић, фотограф.

 

„Уопште немам тај израз да нешто није могуће. Све је могуће. Заиста, када мало 'премотам филм' све што сам помислила се и десило. Чак и неке ружне ствари. Тако да, пазим о чему мислим и имам још много планова“, истиче балерина, Ашен Атаљнац.

 

Стручњци кажу ставите на списак оно што би сте желели да пробате, а из неког разлога нисте. И крените!

„Често се дешава код нас је да људи када дођу у неке зреле године, 40 или 50, жене ставе црну мараму, мушкарци качкет на главу и не излазе из куће. А и ако излазе, то су неке кратке шетње или мало са унуцима и ту се завршава цео живот. Напротив, оно што смо виђали је да је зрелије доба могућност отворености за нека нова искуства која људи нису могли да имају раније“, објашњава доктор Латас.

„Оно што нисам пробала и што ми је остало неиспуњена жеља јесте што нисам пробала да свирам неки инструмент. Чак сам и купила гитару својим синовима, али ни они нису били нешто посебно заинтересовани. Мене је то увек интригирало, јер сматрам да је музика највећа уметност која постоји“, наводи Љиљана Стјепановић.

Дакле покушајте, и радите на испуњењу бар неке од ваших неостварених жеља себе ради и оног лепог осећаја да си остварио оно о чему сте одувек маштали.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво