Историјски чин у авиону – папа венчао стјуарда и стјуардесу

Папа Фрања венчао је стјуарда и стјуардесу у авиону током лета из престонице Чилеа, Сантијага, до града Икике на северу државе.

Млада и младожења изговорили су судбоносно „да“ у четвртак ујутру, након што су папи рекли да су се венчали у општини, али да никада нису могли да се венчају у цркви, због земљотреса који је погодио Чиле 2010. године, преноси АП.

Заправо су Паула Руиз (39) и Карлос Елорига (41) од папе затражили само да благосиља њихов брак, но, папа је имао нешто друго на уму – после краћег разговора са брачним паром, понудио се да их венча у авиону!

„Овде?!“, била је прва реакција изненађених младенаца.

Сведок је био један од високих званичника „Латама“, чилеанске националне авио-компаније, а церемонија је одржана у предњем делу летелице.

Младожења је изјавио да му је папа рекао да је догађај „историјски“ и да се никада раније није десило да папа венча пар у авиону.

„Све је валидно, све је званично. Слику потписаног документа ћемо накнадно показати“, рекао је портпарол Ватикана Грег Бурк.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво