Џулија Робертс позвана на Сабор трубача у Гучи

Председник Саборског одбора Слободан Јоловић упутио је позив холивудској глумици Џулији Робертс, која се ових дана са породицом налази у Београду, да посети овогодишњи Сабор трубача у Гучи.

Јоловић је још 2012. године на једној од конференција за новинаре изјавио да би од свих познатих личности у Гучи на Сабору трубача, највише волео да угости Џулију Робертс када јој је такође упутио позив.

Он је у позивном писму холивудској глумици истакао да у Србији постоје „добро одгајени и традиционално васпитани српски домаћини који дочекују госте са свих страна света, представљајући на најбољи начин своју културу и традицију и поштујући њихову“.

„Кад дођете у Драгачево, видећете како је у овај наш крај уткана стара вокална традиција са фолклором и гласовитим инструментом трубом, уз гесло да традицију можемо волети или не, али је морамо поштовати", навео је Јоловић.

Према његовим речима, у Гучи се све више труба чује из свих делова Србије, али и Републике Српске, Европе, Америке, Русије и читавог света.

Он наводи да сабор у Гучи траје већ пола века и да је ову манифестацију посетило близу 20 милиона домаћих и страних гостију.

„Гучи ћете учинити част, а Вама и Вашој породици задовољство, да будете наш и мој гост у време 57. Сабора трубача, који се ове године одржава од 9. до 13. августа", стоји у позиву славној глумици.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво