Конгресмен збунио научнике Насе: На Марсу постојала цивилизација?

Калифорнијски конгресмен Дејна Рорбахер збунио је панел стручњака када их је седници конгресног Комитета за науку, свемир и технологију упитао да ли је могуће да је Марс некада давно био дом древне ванземаљске цивилизације. Научници су му, иако испрва збуњени његовим питањем, одговорили да за то не постоје никакви докази и да је такав сценарио „мало вероватан“.

Седница конгресног Комитета за науку, свемир и технологију прекинуо је републикански конгресмен, који је затражио додатно време како би питао панел научника из Насе да ли постоје докази о древним ванземаљцима на Црвеној планети.

„Ви сте рекли да је Марс био потпуно другачији хиљадама година раније. Да ли је могуће да је на Марсу тада била цивилизација?“, упитао је Рорбахер, који је заменик председавајућег поменутог комитета.

Кенет Фарли, професор геохемије на калифорнијском Институту за технологију, који је радио на развоју ровера за мисију на Марс 2020. године, одговорио је Рорбахеру да су у питању милијарде година када научници говоре о томе како су услови на Црвеној планети били другачији.

„Милијарде. Па да“, исправио се Рорбахер.

„Не постоје никакви мени познати докази о томе (цивилизацији на Марсу)“, истакао је Фарли.

Не желећи да се на томе заврши, Рорбахер је рекао: „Да ли бисте такав сценарио потпуно искључили? Видите, има неких људи који... Па, иначе.“

„Рекао бих да је то мало вероватно“, одговорио је Фарли.

Иако није познато шта је Рорбахер мислио када је рекао „неки људи“, Наса је недавно морала да одговори на наводе једног госта радио-емисије Инфо ворс (Info Wars – Информативни ратови), који је тврдио да се на Марсу налази робовска колонија киднаповане деце.

Наса је демантовала да на Црвеној планети има људи.

Емисија Инфо ворс и њен водитељ Алекс Џонс добро су познати по изношењу различитих теорија завере. Један од највећих обожавалаца емисије је и амерички председник Доналд Трамп.

С друге стране, конгресмен Рорбахер је дугогодишњи члан Комитета за науку, свемир и технологију и познат је као велики противник теорије о глобалном загревању и другим, како је неколико пута рекао, „либералним, глобалистичким заверама“.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво